Így kell Igazi – Limonádét készíteni

Hozzávalók:
A cukorsziruphoz:
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre víz
Az italhoz:
- 6-8 citrom
- 4-6 bögre víz
- cukorszirup
Elkészítés:
A cukorszirup: Egy edényben keverjük össze az egy bögre cukrot és az egy bögre vizet. Közepes lángon, folyamatos keverés közben forraljuk fel. Forrás után alacsony lángon főzzük 3-5 percig, ameddig a cukorkristályok teljesen fel nem oldódtak. A cukorszirup akkor jó, ha enyhén sárgás a színe. Ne főzzük addig, amíg barna nem lesz, mert a végén karamellt kapunk, nem cukorszirupot. Ha elkészült, befőttesüvegbe tölthetjük. Ha nem használjuk fel mindet, hűtőben kb. egy hétig eláll. A cukrot helyettesítheted más édesítőszerekkel is.
A limonádé: Facsard ki a citromok levét, majd szűrd át, ne legyenek benne a magok és a gyümölcshús. Fogjunk egy kancsót, öntsük bele a citromlevet, adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukorszirupot, majd öntsük fel 4 bögre vízzel. Alaposan keverjük össze. Kb. egy liternyi, finom frisslimonádét kapunk.
Forrás: nlcafe.hu