Így hasznosítsd újra a karácsonyi maradékokat! – Croque Madamme

Rengeteg bejgli maradt, vagy éppen sült hús? Szuper ötleteink vannak az újrahasznosításukra.
Időben elkészült a töltött káposzta, a bejgli és a zserbó is, öt napra elegendő kenyeret tartalékoltunk, megérkeztek a vendégek, volt ünneplés, evés-ivás, móka, kacagás. Két nap elteltével aztán rájöttünk, hogy megint túlbiztosítottuk magunkat, és akad egy kis maradék, így jöhetnek a jobbnál jobb maradékfelhasználási tippek.
A legjobb dolog, ami a száraz kenyérrel történhet
Hajlamosak vagyunk arra, hogy kenyérből túlvásároljuk magunkat. Halmozunk, mint a mókusok, aztán karácsony második napján a fiók mélyéről előkerülnek a szikkadt, ehetetlen kenyerek. Kidobni nincs szívünk, de a hajtás után a házi morzsa gyártását sem éreznénk wellnessprogramnak. Kitaláltuk, mi legyen belőle.
Elsőnek vegyük a nagyon finnyás, nagyon puccos, nagyon spórolós franciákat. Az ötlet egyszerű, induljunk ki a mi bundás kenyerünkből, csak kicsit csavarjunk rajta…
French toast
HOZZÁVALÓK:
1 evőkanál cukor
1 db tojás
kevéske vaj
2 dl (tej is lehet) tejszín
ízlés szerint vaníliás cukor
ízlés szerint méz
szikkadt (lehet kalács is) kenyér
Elkészítés
A tojást, nagyjából 2 dl tejet, 1 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot keverjük össze, majd a felszeletelt kenyeret mártsuk bele, és hagyjuk ázni fél percig. Közben hevítsük fel a vajat egy serpenyőben, és ebben süssük aranybarnára a puccos bundás kenyeret. A tálalásnál mehet még rá egy kevés vaj és méz is.
Még mindig a franciáknál maradva jöjjön egy olyan recept, ami vacsorára is megállja a helyét.
Croque Madamme
HOZZÁVALÓK:
fejeként 1 db tojás
kenéshez vaj
pár szelet kenyér
ízlés szerint sonka
ízlés szerint sajt
Elkészítés
A kenyeret felszeleteljük és mindkét oldalát megvajazzuk, majd 2-3 percig sütjük az oldalakat. Ezután jöhet rá a sonka és a sajt. Mindezt pedig tuningoljuk egy tükörtojással. Ugye nem kell mondani, hogy az egész 3 perc alatt készen van?
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: nlcafe.hu