2021. április 04.

Select your Top Menu from wp menus
Így Grillezz Fűszereket
Így Grillezz Fűszereket

Így Grillezz Fűszereket

A húsok, köretnek való zöldségek grillezése mellett rengeteg olyan recept van, amiket olvasva kénytelenek vagyunk rájönni, hogy a grill milyen sokoldalú eszköz. A sütik, gyümölcsök, kagylók mellett, fűszereket is grillezhetünk. De nem valami más alapanyaggal együtt, hanem magában.

A grill előcsalogatja a fűszernövények virágos aromáját, de minden zöld fűszer esetén használható ugyanakkora sikerrel. Elsősorban a fás szárú növényeket érdemes pár percre a grillre dobni, mint amilyen a rozmaring vagy a kakukkfű. Az ennél lágyabb textúrájú ízesítők sajnos nagyon könnyen megégnek és megkeserednek, így bármilyen csábítónak is tűnik egy kis grillezett bazsalikom vagy cilantró, ezeket inkább ne grillezd önmagukban (vagy fokozottan figyelj oda).

igy-grillezz-fuszereket-grill1

A fás szárú fűszereket egészben, szárral együtt kell a közepesen meleg grillre helyezni, ahol pár perc alatt megkapja jellegzetesen gazdag aromáját. A művelet tehát nem vesz igénybe sok időt, a sülő húsok mellé vagy már a grillmelegedő szakasza alatt is elvégezhető a pirítás. Az így kapott fűszereket aztán teheted a pácba vagy félrerakhatod későbbre, hogy a nem grillen készített ételeknél is élvezhesd ezeket az ízeket, de akár koktélokba is rakhatsz a növényekből.

A kakukkfű például kifejezetten jól illik egy hűsítő citrusos koktélhoz, amiben a lime és a limoncello mellett a gin ízét is kihozza egy szál kakukkfű. A sok jéggel kínált limoncello koktél kerti partikhoz ideális, és a markánsabb húsos ételekhez is jól megy ez a könnyed, hűsítő ital.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
3 Bizarr alapanyag a grillen

A grillezés egy végtelen variációkra épülő kreatív játék, aminek fődíja: rengeteg tapasztalat, és ha szerencsések vagyunk, akkor egy finom ebéd....

Close