Így dobd fel az egyszerű sütőtökkrémlevest

Csak egy kis rafináltság kell hozzá!
Most Széll Tamás, sous-chef árulja el a legjobb receptet. (x)
A szülők a mindennapokban a gyors és egyszerű ételeket szeretik, de néha jól jön egy különlegesebb recept, amivel az év végi vendégségek idején lehet nagy sikert aratni. Széll Tamás sütőtökkrém levese elképesztően finom.
Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves sajtos pirítóssal Hozzávalói
- 1 db sütőtök
- 80-100 g Confeira méz
- fél szál póréhagyma, zöldje nélkül
- 1 ek aprított gyömbér
- 6 dl Pilos tej
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 8 szelet bagett
- 1 db Pilos parenyica
- 1 db lilahagyma
- 1 ek almaecet
- 1 nagy csipet cukor
- Castello só ízlés szerint
Fakultatív
- egy csipet chili paprika
- 80 g tökmag
- 3-4 ek olíva- vagy tökmagolaj
- A sütőtököt vágd cikkekre, távolítsd el a magjait – de ne dobd ki -, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 50 percig, amíg vajpuha nem lesz, és itt-ott kissé megpirul. Mielőtt feldarabolnád a tököt, jól mosd meg, mert a héját is használni fogod. Ha kész, kanállal kapard ki a puha húst, majd tedd félre. A héjat és a magokat tedd egy kisebb fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre, és hagyd ázni néhány percig, mint egy teát.
- Közben mézen karamellizálj egy kis aprított póréhagymát, adj hozzá egy kevés aprított gyömbért és igény esetén egy kis chili paprikát is. Ehhez add hozzá a sült sütőtököt, szűrd rá a héjból és magból készült alaplevet és a tejet, majd ízesítsd a narancslével és sóval. Ezt forralgasd pár percig, majd turmixold teljesen simára, krémesre. Finomszűrőn mindenképpen szűrd át, hogy valóban sima és krémes legyen!
- Fogyaszd forrón, a tetejét szórd meg pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal. Mindenképpen kínálj hozzá istenien megspékelt, pirított bagettszeletkéket, amiket a következő módon készíthetsz el.
- A parenyica sajtot tépkedd szálaira, adj hozzá egy kis vékonyra szeletelt lilahagymát, az egészet sózd-borsozd, szórd meg egy csipet cukorral, locsolj rá egy kanál almaecetet és olívaolajat vagy tökmagolajat. A ropogós, forró bagett tetejére halmozd a pácolt sajtos hagymát.
Forrás: femina