Forrás: femina.hu
Így csinálj gyorsan finomat – Dupla sajtos, Gombás rakott tészta

Hozzávalók 6 személyre:
- 40 dkg makaróni
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg gomba
- 15 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 piros húsú paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-12 bazsalikomlevél
- 3+1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Dobd a paradicsomot két percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, kockázd a paprikát apróra, a hagymát finomra, illetve a bazsalikomot vágd vékony csíkokra. Három evőkanálnyi forró olajra szórd rá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet és a vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd forrald fel. Öt perc múlva tedd bele a gombát, tíz perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára.
A tésztát sós vízben főzd meg, szűrd le, és forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék egy evőkanál olajjal kenj ki egy sütőedényt, csúsztasd bele, és simítsd el a tésztát. A tetejét fedd be mozzarella és reszelt füstölt sajt keverékével, majd 180 fokon süsd előmelegített sütőben addig, amíg a sajt egy kissé megpirul.
További tudnivalók: