Gyors halleves, recept

Gyors halleves, recept

 

A Gyors halleves Hozzávalói:

  • 50 dkg halfilé,
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsompaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 csípős paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors, őrölt fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • fél citrom

A Gyors halleves Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket megdinszteljük. Mikor félig megvannak, hozzáadjuk az időközben leforrázott és héjától megpucolt paradicsomokat. Megszórjuk sóval, borssal és őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.

Amikor a zöldségek megfőttek a levesből leszűrünk és a zöldségeket összeturmixoljuk. Visszaöntjük a levét és mikor újból felforrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott halfilét. 10 percig főzzük, majd eloltjuk a lángot és citromlével savanyítjuk.

Gyors halleves

Gyors halleves

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu