Gyors halleves, recept
A Gyors halleves Hozzávalói:
- 50 dkg halfilé,
- 1 hagyma
- 1 paradicsompaprika
- 1 tv paprika
- 1 csípős paprika
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
- 2 babérlevél
- fél citrom
A Gyors halleves Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket megdinszteljük. Mikor félig megvannak, hozzáadjuk az időközben leforrázott és héjától megpucolt paradicsomokat. Megszórjuk sóval, borssal és őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.
Amikor a zöldségek megfőttek a levesből leszűrünk és a zöldségeket összeturmixoljuk. Visszaöntjük a levét és mikor újból felforrt, hozzáadjuk a csíkokra vágott halfilét. 10 percig főzzük, majd eloltjuk a lángot és citromlével savanyítjuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu