2021. január 11.

Select your Top Menu from wp menus
Igazi őszi saláta almával és spenóttal, recept

Igazi őszi saláta almával és spenóttal, recept

 

A salátaebédek szezonja nem ért véget a nyárral: íme, egy szuper, hamisítatlanul őszi salátarecept, ami jól jön majd a hűvösebb napokon is.

A hűvösebb, őszi napokon egyre többször vesszük elő a szívmelengető krémlevesek és kiadós tészták vagy húsételek receptjeit. Pedig a salátákat is könnyen ősziesíthetjük – erre a legjobb példa a most következő saláta, amiben alma és dió dobja fel a spenótot. Ha ősszel és télen is könnyű ebédre vágysz, ezt bármikor összeütheted, akár otthonra, akár a munkahelyedre.

Az Igazi őszi saláta almával és spenóttal, Hozzávalók:

7-8 adaghoz

 

  • 280 g friss bébispenót
  • 3 alma vékony szeletekre vágva
  • 1 csésze pirított dió (vagy pekándió)
  • 110 g feta sajt
  • 1/2 csésze aszalt vörös áfonya
  • opcionális: 340 g bacon szalonna pirítva
  • opcionális: fél lila hagyma felkarikázva

Az öntethez:

  • fél csésze olívaolaj
  • negyed csésze almaecet
  • 2 ek. juharszirup (helyettesíthető mézzel)
  • 2 ek. dijoni mustár
  • csipet só, bors

Az Igazi őszi saláta almával és spenóttal Elkészítése:

Igazi őszi saláta almával és spenóttal
Egy nagy tálban forgasd össze a spenótleveleket, az almaszeleteket, a diót, az áfonyát. Keverd hozzá a bacont és a hagymát, ha szereted. Végül add hozzá a morzsolt fetát is.
Az öntetet állítsd össze egy zárható üvegben: keverd össze a hozzávalókat, akár rázd is fel egy kicsit.
Locsold meg a salátát az öntettel, és fogyaszd azonnal. Ha későbbre hagyod, az öntetet és a salátát külön tárold.

Forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Így dobd fel az egyszerű csirkesalátát
Így dobd fel az egyszerű csirkesalátát, recept

Hogy ne unj rá erre az egészséges ebédvariációra, megmutatjuk, hogyan dobhatod fel! Fogadjunk, hogy egy héten legalább egyszer csirkét és...

Close