Igazi fúziós recept :) – Csülkös krumplileves

Hozzávalók:
- 1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök
- (kb.40-50 dkg),
- 1/2 kg krumpli,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 ekl piros fűszerpaprika,
- 1 ek olaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 babérlevél,
- késhegynyi törött bors,
- ízlés szerint só.
Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen
eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
és megsózzuk, megborsozzuk. A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyoben felforrósítjuk az
olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tuzrol
lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 ek vizet, és összeforraljuk.
A hagymás olajat a
csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a
burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros borét eltávolítjuk, és a
húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, amíg az is meg
nem puhul. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt ne felejtsük el a leves tetején összegyűlt
zsírt leszedni!