2021. október 16.

Select your Top Menu from wp menus
Igazi Amcsi – Szaftos Lüszi Burger

Igazi Amcsi – Szaftos Lüszi Burger

A Szaftos Lüszi Burger Hozzávalói:

  • 30 deka darált hamburgerhús marhából
  • 2 hamburgerzsömle
  • 1 fej jégsaláta
  • sajt
  • 4-5 szelet bacon
  • bors
  • ketchup
  • majonéz

A Szaftos Lüszi Burger Elkészítése:

Kigombócozzuk a  7-8 deka husit: Kimérünk két, egyenként olyan 7 dekás húsgömböt, fogunk egy-egy szelet celofánt, és a húsgolyó alá és fölé tesszük. Egy lábossal vagy egy serpenyővel egyenletesen nyomást gyakorlunk rá, így egy lapos húsufót kapunk. Azaz kettőt.

Ezután lereszelünk annyi sajtot, amennyi kényelmesen belefér, majd az egyik hús tetejéről leszedjük a celofánt, és ráhalmozzuk középre a sajtot. Ezután ráhelyezzük a celofántól mindkét oldalán megfosztott másik húst is, és a széleit először kézzel, majd egy villával összenyomkodjuk. Ha ez megvan, a húst megfordítjuk, az utolsó celofánt és leszedjük, és megint megvillázzuk.

Szaftos Lüszi Burger

Ha ez is kész, a dezskán hagyva, a tenyerünkkel kicsit összébbnyomjuk, hogy ne legyen olyan lapos kiterjedésű, így nyeri el végső formáját. Serpenyőben egy kis olajat hevítünk, és rárakjuk, majd sózzuk, borsozzuk, pár perc után fordítás, készre sütés, pihentetés, és a zsömlét pedig szintúgy megpirítjuk, csakúgy mint mellette a bacont.

Szaftos Lüszi Burger

Ennek az aljára egy klasszik ketchup+majonéz kombójú hambiszósz jön, rá a saláta, rá a husi, erre pedig pár karika savanyú ubi, valamint a bacon érkezik. Feltesszük a sipkát, és boldogan haraphatunk bele valamelyik burgerünk egyikébe, ma is profi munkát végeztünk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Hogyan Süss sütőben túrós palacsintát?

Az egyik sütős Facebook csoportban osztották meg ezt a szuper receptet. A palacsintát szeretjük, a túrós palacsintát is, hát még...

Close