Igazi Olasz Bacio Gelato, recept

Igazi Olasz Bacio Gelato, recept

Ez a legjobb metódus, hogy fagyigép invesztíció nélkül , otthon készíthess igazi olasz fagyalaltot.

elkészítési idő: 5 perc
fagyasztás: 4-5 óra

Az Igaz Olasz Bacio Gelato hozzávalói, kb 6 főre – 1 kg

  • 500ml zsíros tejszín – min 30%
  • 1 doboz 395g cukrozott sűrített tej – Moloko, ha nem elég édes, akkor még adj hozzá 3-3 ek porcukrot !!!
  • 2 ek vanília kivonat
  • 50g kakaópor
  • 5 db baci „bonbon”, 3 db dúrváravágva és 2 db egész
  • 100g egész török mogyoró
  • 2 ek porcukor

bacio

Az Igazi Olasz Bacio Gelato elkészítése:

Egy serpenyőt készíts elő, öntsd bele a török mogyorót és kezd el pirítani közepes lángon, majd öntsd hozzá a porcukrot és együtt pirítsd tovább. Pirítsd 5-10 percig, – néha mozgasd körbe-körbe a serpenyőben levő mogyorót a cukorral, ügyelve, hogy ne égjen meg a mogyoró – amíg a porcukor bevonat és mogyoró aranybarnára karamelizálódik. Ha ez kész, akkor egy kézi mozsárban össze kell zúzni nagyobb és kissebb darabokra.

Végy elő egy keverőtálat; öntsd bele a tejszínt, a cukrozott konzerv sűrített tejet és a vanília kivonatot és keverd össze. Öntsd majd hozzá a kakaóport és a cukros törökmogyoró nagyobb részét; hagyj egy keveset a dekorációhoz. Keverd alaposan össze a fagyi alapot; akkor lesz jó, amikor kis csúcsokat lehet felhúzni a keverő lapáttal. Ha kész mehet a tetejére a maradák mogyoró, egy kevés szitált kakakópor és a szeletelt/aprírtott és egész bacio bonbon-ok.

Fagyaszd 5 órát, majd tálald

Igazi Olasz Bacio Gelato
Picture Shows: Chocolate and Hazelnut Bacio Gelato

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: thechiappas.com