Igazi Olasz Bacio Gelato, recept

Ez a legjobb metódus, hogy fagyigép invesztíció nélkül , otthon készíthess igazi olasz fagyalaltot.
elkészítési idő: 5 perc
fagyasztás: 4-5 óra
Az Igaz Olasz Bacio Gelato hozzávalói, kb 6 főre – 1 kg
- 500ml zsíros tejszín – min 30%
- 1 doboz 395g cukrozott sűrített tej – Moloko, ha nem elég édes, akkor még adj hozzá 3-3 ek porcukrot !!!
- 2 ek vanília kivonat
- 50g kakaópor
- 5 db baci „bonbon”, 3 db dúrváravágva és 2 db egész
- 100g egész török mogyoró
- 2 ek porcukor
Az Igazi Olasz Bacio Gelato elkészítése:
Egy serpenyőt készíts elő, öntsd bele a török mogyorót és kezd el pirítani közepes lángon, majd öntsd hozzá a porcukrot és együtt pirítsd tovább. Pirítsd 5-10 percig, – néha mozgasd körbe-körbe a serpenyőben levő mogyorót a cukorral, ügyelve, hogy ne égjen meg a mogyoró – amíg a porcukor bevonat és mogyoró aranybarnára karamelizálódik. Ha ez kész, akkor egy kézi mozsárban össze kell zúzni nagyobb és kissebb darabokra.
Végy elő egy keverőtálat; öntsd bele a tejszínt, a cukrozott konzerv sűrített tejet és a vanília kivonatot és keverd össze. Öntsd majd hozzá a kakaóport és a cukros törökmogyoró nagyobb részét; hagyj egy keveset a dekorációhoz. Keverd alaposan össze a fagyi alapot; akkor lesz jó, amikor kis csúcsokat lehet felhúzni a keverő lapáttal. Ha kész mehet a tetejére a maradák mogyoró, egy kevés szitált kakakópor és a szeletelt/aprírtott és egész bacio bonbon-ok.
Fagyaszd 5 órát, majd tálald

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: thechiappas.com