Annyira finom, hogy félő, hogy ha túl korán készítjük el, mire jönnek a locsolók, már nem marad a süteményből egy szem sem.
A Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta hozzávalói:
Piskótalaphoz:
- 2 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 db tojás
Epertöltelékhez:
- 1/2 dl Triple Sec
- 10 dkg eperkrém turmixoljuk le az epret
- 5 dkg porcukor
- 3 dl tejszín
Díszítéshez:
- gyümölcszselé
- pár szem friss eper
- pirított mandula
A Húsvéti locsolók kedvence – epres töltelékű piskóta elkészítése:
- Vékony piskótalapot sütünk: a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük (így lágyabb tésztát kapunk ), a fehérjét a cukor maradék részével kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a habot és közben a lisztet is hozzáadagoljuk. A végén az olvasztott vaj kerül a masszába. 180°C-os sütőben sütőpapíron vékony lapot sütünk.
- Ha kihűlt kettévágjuk és a lapokat eperkrémmel megtöltjük. Hűtőben 1/2 órát pihentetjük, majd felkockázzuk vagy szíveket szúrunk ki belőle. A sütemények tetejét lekenjük a maradék eperkrémmel. Tetejét friss eperrel díszítjük, amit lezselézünk. Jó étvágyat hozzá.
Forrás: recept.paradicsom.info