Hűsítő almástorta, recept

A Hűsítő almástorta Hozzávalói:
- 5 db. alma,
- 10 dkg cukor,
- 5 dkg vaj,
- baracklekvár,fahéj
Piskóta:
- 5 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 5 evőkanál olaj,
- 15 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja,
- mókás kanál sütőpor,
- csipet só
Tálalás:
- tejszínhab,
- karamell pöttyök,
- fahéj
A cukrot karamellizáltam és a tortaforma alját és oldalát bevontam vele.Az almát megpucoltam,szeletekre vágtam és a karamellre rendeztem. Itt-ott vajdarabkákat és baracklekvárt tettem rá,majd megszórtam őrölt fahéjjal.
A tojások sárgáját kikavartam az 5 kanál olajjal ,a csipet sóval és a reszelt citrom héjával.
A fehérjét kemény habbá vertem a cukorral majd a kettőt összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet. Az almára öntöttem és 30 perc alatt készre sütöttem. 10 percet hagytam állni a tortaformában,majd egy tálcát tettem a tetejére és hirtelen mozdulattal kifordítottam.
Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaltam.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu