Hűsítő almástorta, recept

Hűsítő almástorta, recept

 

A Hűsítő almástorta Hozzávalói:

  • 5 db. alma,
  • 10 dkg cukor,
  • 5 dkg vaj,
  • baracklekvár,fahéj

Hűsítő almástorta

Piskóta:

  • 5 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 15 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja,
  • mókás kanál sütőpor,
  • csipet só

Tálalás:

  • tejszínhab,
  • karamell pöttyök,
  • fahéj

A cukrot karamellizáltam és a tortaforma alját és oldalát bevontam vele.Az almát megpucoltam,szeletekre vágtam és a karamellre rendeztem. Itt-ott vajdarabkákat és baracklekvárt tettem rá,majd megszórtam őrölt fahéjjal.
A tojások sárgáját kikavartam az 5 kanál olajjal ,a csipet sóval és a reszelt citrom héjával.

A fehérjét kemény habbá vertem a cukorral majd a kettőt összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet. Az almára öntöttem és 30 perc alatt készre sütöttem. 10 percet hagytam állni a tortaformában,majd egy tálcát tettem a tetejére és hirtelen mozdulattal kifordítottam.
Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaltam.

Hűsítő almástorta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu