Húmentes Hétfő – A legjobb spanyol tapas – potato bravas

Húmentes Hétfő – A legjobb spanyol tapas – potato bravas

Barcelonai utunk egyik legegyszerűbb, és egyik legfinomabb tapas-a volt a potato bravas. Ez nem más, mint sült krumpli fűszeres paradicsom szósszal. Végtelen egyszerű, gyors, mégis ízélmény a fűszereknek köszönhetően. Nem mindenhol csinálják így, több helyen is kóstoltuk és a legtöbb bárban a paradicsom alig volt fűszeres, ez viszont annál inkább. A Boqueria piac mellett van egy kis bár, ott ettük, isteni volt. A titok, hogy a paradicsomba nem csak fokhagyma kerül, hanem hagyma, római kömény, citromhéj, és balzsamecet is. Jól összefőzik, majd összeturmixolják, hogy homogén krém legyen az egész.

Hozzávalók:

  • 1 kg kis méretű burgonya
  • 5-6 paradicsom, vagy 1 konzerv paradicsom
  • ½ teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshgyma
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • só, bors, chili
  • olívaolaj
  • majonéz
  • fokhagyma

Elkészítése:

A krumplikat megmossuk, hájastól feldaraboljuk vagy ha a mérete kicsi, akkor egészben hagyjuk. Olívaolajjal megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

potato-bravas-spanyol-tapas-recept1

A paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, a római köményt, a balzsamecetet sóval, borssal chilivel összeturmixoljuk, összefőzzük, hogy egy sűrű krémet kapjunk.

A majonézt ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával összekeverünk, és enyhén megsózunk.

A sült krumplit a paradicsomos krémmel és a majonézzel tálaljuk.

 

Forrás: etelerzes.hu