Hosszan Friss, puha – Kenyér

Hosszan Friss, puha – Kenyér

Hozzávalók:

  • 55 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 4 dl langyos víz
  • 4 dkg puha, langyos margarin
  • 2 púpozott teáskanál só
  • púpozott teáskanál cukor
  • fél kocka élesztő
  • késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés:

A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.

Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.

Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.

pane-kenyer-sokaig-friss-hosszan-magyar

Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.