2021. július 27.

Select your Top Menu from wp menus
Hosszan Friss, puha – Kenyér

Hosszan Friss, puha – Kenyér

Story Highlights

  • Hosszan Friss, puha - Kenyér

Hozzávalók:

  • 55 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 4 dl langyos víz
  • 4 dkg puha, langyos margarin
  • 2 púpozott teáskanál só
  • púpozott teáskanál cukor
  • fél kocka élesztő
  • késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés:

A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.

Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.

Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.

pane-kenyer-sokaig-friss-hosszan-magyar

Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Házi kézműves – Bodza szörp

Hozzávalók: 1,5 liter víz 12 bodzavirág tányér 1,5 kg méz 2 citrom 4 citrom leve Elkészítés: Keverd el a mézet...

Close