Hosszan Friss, puha – Kenyér
Hozzávalók:
- 55 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 4 dl langyos víz
- 4 dkg puha, langyos margarin
- 2 púpozott teáskanál só
- púpozott teáskanál cukor
- fél kocka élesztő
- késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés:
A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.
Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.
Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.
Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.