Hólabda, recept

A Hólabda Hozzávalói:
Tésztához:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 evőkanál forró víz
- 2 kk. kakaó
- 18 dkg liszt
- ¾ sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg Ráma margarin
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 dl tej
- Kókuszreszelék
Tésztához a tojás fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a forró vizet. (Kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom és apránként hozzáöntöm.) Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt. Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm. (Jó sűrű lesz.) Kihűtöm. Közben a margarint a porcukorral, majd a kettőt együtt jó habosra keverem.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom. A tetejét csokival is bevonom, de nélküle is jól mutat.
Megjegyzés:
a tésztából mindig marad elég sok leeső rész, a krémből is szokott maradni valamennyi. Ezeket összekeverem, még a kókuszreszelék maradékát is beleszórom, golyókat formázok belőle, csokidarában megforgatom.
Forrás: aliza