Hólabda, recept

Hólabda, recept

A Hólabda Hozzávalói:

 

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 evőkanál forró víz
  • 2 kk. kakaó
  • 18 dkg liszt
  • ¾ sütőpor

Krémhez:

  • 15 dkg Ráma margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • Kókuszreszelék

hólabda

Tésztához a tojás fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a forró vizet. (Kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom és apránként hozzáöntöm.) Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt. Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm.

A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm. (Jó sűrű lesz.) Kihűtöm. Közben a margarint a porcukorral, majd a kettőt együtt jó habosra keverem.

A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom. A tetejét csokival is bevonom, de nélküle is jól mutat.

hólabda

Megjegyzés:

a tésztából mindig marad elég sok leeső rész, a krémből is szokott maradni valamennyi. Ezeket összekeverem, még a kókuszreszelék maradékát is beleszórom, golyókat formázok belőle, csokidarában megforgatom.

Forrás: aliza