Hókifli vagy Hadikifli recept

Egy hadsereget el tudsz vele látni, ha elég sokat elkészítesz belőle …
A hadi vagy hókifli hozzávalói:
A zsíros tésztához:
- 20 dkg sertés zsír
- 1 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1 sütőpor
- 50-55 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 0,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom héja
- sárgabarack lekvár
- kevés minőségi rum
A bevonathoz:
- 15 dkg porcukor.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, először a száraz alkotóanyagokat: sütőpor,liszt,porcukor – majd zsír. Használj egy tálat, majd mehetnek hozzá a nedves alkotóelemek: tojás, tejföl. alaposan össze kell dolgozni, majd egy cipó formát készítve és lefóliázva rakd be a hűtőbe pihentetni, min 1 óra hosszára vagy akár egész éjszakára.
A töltelék:
A darált diót tedd egy lábosba, mehet hozzá a rum,porcukor, 1 ek lekvár, citrom héj – össze kell az egészet keverni, majd mehet hozzá a tej és alacsony hőfokon el kell kezdeni ” főzni”. Sűrűn kevergetve Forrásig főzd, majd fedd le és vedd le a tűzről.
Vedd elő a tésztát a hűtőből, és hagyd kicsit kint a szobahőmérsékleten tovább pihenni. Lisztezd be a deszkát, és kb 1/4 újnyira – 3-4 mm vastagságúra nyújtsd ki, majd pogácsaszaggatóval porciózd. Tegyél bele egy kevés diós tölteléket mindegyik tészta darab szélére és mint egy palacsintát , tekerd szépen bele a tölteléket a tésztába. A végén hajlítsd meg a kis kifliket félhold alakúra.
Sütő 180 C°, előmelegít.
Egy tepsit végy elő és helyezz bele sütőpapírt majd tedd rá a kis hadikifliket, 11-13 perc elég lesz neki, h szép színt kapjon. Semmikép ne barnuljon meg. Ha kivetted a sütőből, akkor még meleg állapotában forgasd meg a porcukkerben. 🙂
Jó sütögetést és étvágyat kívánunk hozzá 🙂
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala