Első Videónk-Hogyan készítsd el: a Tuti Grill tarja
Ideje volt már elkészíteni első videónkat … csapjunk is bele; beizzítottam idén először a kerti Grillt, had készüljön hát a tuti grill tarja
A Tuti Grill tarja Hozzávalói, 4 személyre:
- 4 db 20-25 dkg-os csontos tarja ( vastagra vágva ) – a hentes megógggya helyettetek 🙂
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 csokor petrezselyem
- 1 fél marék ánizs-édes gyökér mag
- grill por/pác vagy házilag: bors, édes nemes piros paprika és Vegeta mix
A páchoz, amivel grillezés közben lehet kenegetni a húst ( javaslom serpenyőben vagy mikróban kissé összesütni – jobban kijönnek az illóolajok és ízek ):
- ánizs mag
- bőven olíva olaj : 1 -1,5 dl
- só
- frissen őrölt bors
- 3-4 bazsalikom levél
- 1-2 cikk fokhagyma
A csirkemell joghurtos pácának összetevői:
- 1 kis doboz joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 egész citrom héja lereszelve
- kevés citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Finom citrusos íze lesz majd a szaftos csirkemellnek, mely nagyon fog ízleni a csajoknak. Próbálkozzatok vele bátran
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.