Hogyan kell – Jeges Kávét készíteni?
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2,5 dl kávé (a szokottnál erősebbre főzzük, eszpresszó sűrűségűre)
- 2 teáskanál cukor
- kb. 4 gombócnyi vaníliafagyi
- tejszínhab
Így készítsük a jegeskávét:
A kávét főzzük le, ízesítsük a két teáskanálnyi cukorral. Leggyorsabban úgy tudjuk lehűteni, hogy hideg vizes fürdőbe állítjuk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel azt is elkerüljük, hogy a kávé megkeseredjen.
Magas falú, keskeny poharakban szervírozzuk a jegeskávét.
A pohár aljába kerüljön a vaníliafagyi, erre öntsük rá a hideg kávét. A tetejére nyomjunk tejszínhabot, amit ízlés szerint megszórhatunk kakaóporral vagy fahéjjal. Szívószállal és hosszú nyelű fagylaltos kanállal tálaljuk.
Forrás: nlcafe.hu