2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Hogyan kell Baracklekvárt másként készíteni?

Hogyan kell Baracklekvárt másként készíteni?

Story Highlights

  • Nemcsak sárga- vagy őszibarackból lehet különlegesen finom lekvárt főzni. Tökéletesen alkalmas erre a lédús és édes nektarin is. Hogyan főzz baracklekvárt másként? Eláruljuk!

A nektarinlekvár hozzávalói:

  • 3 kilogramm érett és egészséges nektarin
  • 50 dkg befőzőcukor

Elkészítés:

Folyóvíz alatt nagyon alaposan mosd meg a gyümölcsöt. A kopasz barackok „talpára” késsel vágj keresztet. A bevágásnak nem kell mélynek lennie, hiszen arra szolgál, hogy a héjat könnyedén el tudd távolítani, ne kelljen a gyümölcsöt hámozgatni. Fazékban forralt vízbe dobd a gyümölcsöket, majd kb. egyetlen perc után szedd ki az edényből. A nektarinok héját egyszerűen húzd le, majd vágd félbe a gyümölcsöt, és dobd ki a magját.

barack-lekvar-maskep-recept
Ízlés szerint vágd föl apróbb vagy nagyobb darabokra a kopasz barackokat, majd alacsony lángon kezdd el főzni a lekvárt. Közben öntsd hozzá a cukrot is, időnként óvatosan keverd meg. A forrástól számított 25-30 perc múlva végezz próbát: evőkanálnyi mennyiségű lekvárt tégy kistányérra, várd meg, amíg kihűl. Ha nem elég sűrű, főzd további 5-15 percig. Ha nektarinlekvárodkellően besűrűsödött, nincs más dolgod, mint forrón betölteni az előzőleg nagyon alaposan elmosott befőttesüvegekbe. Csavard rá a kupakot, fordítsd fejre 5-10 percig. Másnap már meg is kóstolhatod különlegesen finom nektarinlekvárodat.

 

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Cékla granírungos – Angus Steak variációk

Hozzávalók: hátszín pofahús sárgarépa, póréhagyma, fokhagyma, zeller mangalicazsír vörösbor alaplé A hátszínt kérgezzük, majd 55-60 fokos langyos közegben pihentetjük. A...

Close