2020. október 26.

Select your Top Menu from wp menus
Hogy kell aszalni? Aszalt Szilva

Hogy kell aszalni? Aszalt Szilva

Story Highlights

  • Az aszalt gyümölcsöt magában is eheted, de akár sütikbe vagy zabpehelybe is apríthatod.

Bár az aszalt gyümölcsöknek is van cukortartalma, ezerszer egészségesebb csemegének bizonyulhatnak, mint egy csoki vagy bármilyen más bolti édesség. Érdemes a gyerekekkel is megkóstoltatni ezeket, egykettőre rákaphatnak az ízükre, plusz értékes tápanyagokhoz juthatnak a hűvösre forduló időben is, mikor már nem elérhetőek friss hazai gyümölcsök.

Fontos azonban, hogy ha aszalt gyümölcsöket készítesz a családnak, jól csináld. Máskülönben az aszalásra szánt gyümölcsök tönkremennek, ti pedig csemege nélkül maradtok. A képek alatt megtalálod a készítés leírását.

aszalt_szilva-technika-hogyan

Aszalt szilva

Az aszalt szilva gyógyír lehet a székrekedésre, emésztéssegítő és antioxidáns.

Így készítsd:

Sérülésmentes szilvából csináld, és semmiképp se mosd meg, csak törölgesd meg, mielőtt aszalni kezded. A nagyobb szemű felezve, a kicsi egészben aszalható. Alacsony hőmérsékletre felfűtött sütőben, sütőrácsra téve aszald addig, amíg össze nem zsugorodik, és meg nem ráncosodik a felülete. Párszor, a a darabokat mindig átforgatva naponta tedd be a szilvát a sütőbe, amíg végül megnyomva már nem ereszt levet. Közben tálcán terítsd szét, tüllel takard le a rovarok ellen.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Jobb, mint egy szelet csoki – Így aszalj gyümölcsöt későbbre

Bár az aszalt gyümölcsöknek is van cukortartalma, ezerszer egészségesebb csemegének bizonyulhatnak, mint egy csoki vagy bármilyen más bolti édesség. Érdemes...

Close