Hogy kell aszalni? Aszalt Szilva
Bár az aszalt gyümölcsöknek is van cukortartalma, ezerszer egészségesebb csemegének bizonyulhatnak, mint egy csoki vagy bármilyen más bolti édesség. Érdemes a gyerekekkel is megkóstoltatni ezeket, egykettőre rákaphatnak az ízükre, plusz értékes tápanyagokhoz juthatnak a hűvösre forduló időben is, mikor már nem elérhetőek friss hazai gyümölcsök.
Fontos azonban, hogy ha aszalt gyümölcsöket készítesz a családnak, jól csináld. Máskülönben az aszalásra szánt gyümölcsök tönkremennek, ti pedig csemege nélkül maradtok. A képek alatt megtalálod a készítés leírását.
Aszalt szilva
Az aszalt szilva gyógyír lehet a székrekedésre, emésztéssegítő és antioxidáns.
Így készítsd:
Sérülésmentes szilvából csináld, és semmiképp se mosd meg, csak törölgesd meg, mielőtt aszalni kezded. A nagyobb szemű felezve, a kicsi egészben aszalható. Alacsony hőmérsékletre felfűtött sütőben, sütőrácsra téve aszald addig, amíg össze nem zsugorodik, és meg nem ráncosodik a felülete. Párszor, a a darabokat mindig átforgatva naponta tedd be a szilvát a sütőbe, amíg végül megnyomva már nem ereszt levet. Közben tálcán terítsd szét, tüllel takard le a rovarok ellen.
Forrás: femina.hu