Hirtelen sült csirkecombok serpenyőben – Kívül ropogós, belül puha
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 csirkecomb
- 15 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb hagyma
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- csipetnyi só
- olaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 35 perc
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, morzsold bele a fűszereket. Ha frisset használsz, akkor aprítsd fel. A hagymát is kockázd apróra, és keverd a folyékony vajba. A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék tollakat távolítsd el. Itasd le róluk a nedvességet, és forgasd meg a fűszervajban. Ne feledd, ha vizes marad a comb, pattogni kezd az olaj.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts kevés zsiradékot. Annyi kell csak, amennyi a comb alsó harmadát ellepi. Tedd bele a csirkét, kapasd meg egy-egy perc alatt mindkét oldalát, majd mérsékeld a lángot, és fedővel lefedve puhítsd meg a húst. Akkor jó, ha beleszúrsz egy hegyes kést, és tiszta lé jön ki a combból. Ha kiszeded az olajból, papírtörlőn itasd le a felesleges zsiradékot.
Forrás: femina.hu