Hirtelen sült csirkecombok serpenyőben – Kívül ropogós, belül puha

Hirtelen sült csirkecombok serpenyőben – Kívül ropogós, belül puha

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb hagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • csipetnyi só
  • olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 35 perc

Elkészítés:

hirtelen-sült-csirke-combok
Egy kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, morzsold bele a fűszereket. Ha frisset használsz, akkor aprítsd fel. A hagymát is kockázd apróra, és keverd a folyékony vajba. A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék tollakat távolítsd el. Itasd le róluk a nedvességet, és forgasd meg a fűszervajban. Ne feledd, ha vizes marad a comb, pattogni kezd az olaj. 

Egy nagyobb serpenyőben forrósíts kevés zsiradékot. Annyi kell csak, amennyi a comb alsó harmadát ellepi. Tedd bele a csirkét, kapasd meg egy-egy perc alatt mindkét oldalát, majd mérsékeld a lángot, és fedővel lefedve puhítsd meg a húst. Akkor jó, ha beleszúrsz egy hegyes kést, és tiszta lé jön ki a combból. Ha kiszeded az olajból, papírtörlőn itasd le a felesleges zsiradékot.

Forrás: femina.hu