Hipergyors banános muffin

Hipergyors banános muffin

Ha a nagy ünnepi lakmározások után csak egy egyszerű, gyors sütire vágysz, a banános muffinnál aligha létezik jobb választás. Csokidarabkákkal megszórva még finomabb.
A legfinomabb muffinok

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 3 érett banán
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg csoki
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só

bana-muffin-gyors
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a tejjel, dolgozd hozzá a vajat, a cukrot, a sütőport és a sót. Akkor jó, ha a massza kellemesen könnyű és homogén. Add hozzá a pépessé turmixolt banánt. Addig hagyd pihenni a tésztát, amíg kivajazod a formákat. Ha kész, kanalazd bele a masszát, szórd meg apróra vágott csokival. Arra figyelj, hogy csak háromnegyedig töltsd a lyukakat, mert a tészta sütés közben még nő.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 15 percig süsd. Akkor tűpróbával ellenőrizd, hogy a muffinok valóban elkészültek-e. Az egyikbe szúrj egy hegyes eszközt. Ha üresen húzod ki a tésztából, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Várd meg, amíg a muffinok kihűlnek, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod őket.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu