Hideg gyümölcs desszert, recept
Egy igazán könnyű recept, ami sok nyári gyümölcsből készül. Csak rétegeznünk kell az alapanyagokat egymásra.
Hány főre: 4-6
Előkészítés: 30 perc
Főzési/Sütési idő: 0 perc
Elkészítés: 30 perc
A Hideg gyümölcs desszert hozzávalói
- 1 csomag babapiskóta vagy tortalap
- 50 dkg eper
- 50 dkg áfonya (vagy másmilyen gyümölcs, pl. meggy, szilva, barack, sárgadinnye, málna)
- 6 evőkanál zsírszegény tejszín
- 3 dl hideg víz
- 1 csomag vaníliás instant pudingpor
1. Lépés
Habverővel keverjük össze a tejszínt és a vizet egy tálban. Habverő keverjük hozzá a pudingport. Hagyjuk állni 2 percig és tegyük félre. Vegyünk elő egy üvegtálat, az alját rakjuk meg a kis kockákra vágott tortapiskótát vagy babapiskótát.
2. Lépés
Szórjuk meg egyenletesen a választott gyümölccsel. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes keveréket és egy fakanál segítségével kenjük el. Rétegezzük rá az epret, majd újból piskóta jön. Tetszőlegesen rétegezzük. A tetejére tejszín krém kerüljön, arra pedig jöhet a maradék gyümölcs. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy 1 órára.
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: receptvaros.hu