Hideg gyümölcs desszert, recept

Hideg gyümölcs desszert, recept

Egy igazán könnyű recept, ami sok nyári gyümölcsből készül. Csak rétegeznünk kell az alapanyagokat egymásra.

 

Hány főre: 4-6
Előkészítés: 30 perc
Főzési/Sütési idő: 0 perc
Elkészítés: 30 perc

 

A Hideg gyümölcs desszert hozzávalói

  • 1 csomag babapiskóta vagy tortalap
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg áfonya (vagy másmilyen gyümölcs, pl. meggy, szilva, barack, sárgadinnye, málna)
  • 6 evőkanál zsírszegény tejszín
  • 3 dl hideg víz
  • 1 csomag vaníliás instant pudingpor

1. Lépés
Habverővel keverjük össze a tejszínt és a vizet egy tálban. Habverő keverjük hozzá a pudingport. Hagyjuk állni 2 percig és tegyük félre. Vegyünk elő egy üvegtálat, az alját rakjuk meg a kis kockákra vágott tortapiskótát vagy babapiskótát.

Hideg gyümölcs desszert

2. Lépés
Szórjuk meg egyenletesen a választott gyümölccsel. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes keveréket és egy fakanál segítségével kenjük el. Rétegezzük rá az epret, majd újból piskóta jön. Tetszőlegesen rétegezzük. A tetejére tejszín krém kerüljön, arra pedig jöhet a maradék gyümölcs. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy 1 órára.
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: receptvaros.hu