Hideg dinnyeleves sonkával

Hideg dinnyeleves sonkával

Hozzávalók:

  • 300 gr görögdinnye
  • 300 gr sárgadinnye
  • 200 gr koktélparadicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 8 tárkony levél
  • 4 cl olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet
  • só, cayenne-i bors
  • A hozzávalókat 5 percig erős gépben turmixoljuk, ízesítjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Garnírung

  • 12 koktélparadicsom
  • 60 gr görögdinnye
  • 60 gr sárgadinnye
  • 6 vékony szelet Pata Negra (San Daniele vagy pármai) sonka
  • 12 édesvízi vagy garnélarák

hideg-dinnye-leves-sonka

A paradicsomokat nyolc részre vágjuk, a dinnyékből gömbölyű zöldségvájóval kis gömböket formázunk. A dinnyegömböket és a paradicsomnyolcadokat tálalás előtt 5 perccel kevés sóval és olívaolajjal marináljuk, hűtőszekrénybe tesszük.

A sonkaszeleteket sütőpapírra téve 6-7 óráig 80ºC-os sütőben szárítjuk. (Alternatív megoldás: a sonkaszeleteket vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk.

A páncéltól és bélcsatornától megtisztított garnélafarkakat két réteg átlátszó fólia között sima felületű klopfolóval vagy nehéz lábossal 2-3 mm-esre lapítjuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.TálalásA levest 4 mély tálkába töltjük. A dinnyét, a paradicsomot, s a lapított rákokból vágott szeleteket elosztjuk a levesben. Megszórjuk a sonkacsíkokkal (vagy a szárított szeleteket mintegy vitorlaként helyezzük rá).

Forrás: gaultmillau.hu