Heston Blumenthal – Kávés Csokoládé szósz

Heston Blumenthal – Kávés Csokoládé szósz

Hozzávalók:

  • 340g finomítatlan cukor
  • 570ml víz
  • 40 db kávé szem
  • 180g kakó por
  • csipet só
  • 60g a legjobb minőségű étcsokoládé, amit valaha ismertél

Elkészítés:

heston-blumenthal-coffee-and-chocolate-sause-kave-es-csokolade-szosz1
Helyezze a cukrot a serpenyőbe és közepes lángon kezdje le karamellizálni. Cukrász habverővel adjon hozzá egy bögre vizet. Folytassa az előbbi folyamatot, amíg az elegy nem karamellizálódik. Adja hozzá a maradék vizet, kávé szemeket, kakaó port, sót és étcsokoládét. Kezdje el felforralni. Szűrje át egy finom szitán/szűrőn és hagyja kihűlni. Hidegen tálalja