Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, recept

Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, recept

 

Nálunk télen minden vasárnap ez a reggeli. 🙂 Kis vajjal és vagy fokhagymás tejföllel, esetleg kifagyasztott szalonnával és hagymasalátával az igazi!

A Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal Hozzávalói:

  • 1 kg burgonya
  • fokhagymás tejföl
  • reszelt sajt

A Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal Elkészítése:

  1. A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg (újburgonyából nem sütjük).
  2. Tepsibe tesszük, vagy a sütőrácsra és 220 fokon nagyjából egy órán át sütjük. A burgonya minőségétől függ, mennyi idő alatt készül el. A sütési idő felénél megforgatjuk a burgonyákat.
  3. Mielőtt kivennénk a sütőből egy villával megszurkáljuk, ha megpuhult, ki is vehetjük.
  4. A forró burgonyát, nedves konyharuhába csomagoljuk néhány percre, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Fogyaszthatjuk meghámozva és héjastól is.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, vajat, kacsazsírt kínálunk mellé, fokhagymás tejföllel fenséges, de még forrón, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal

forrás részben: ketkes