Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, recept
Nálunk télen minden vasárnap ez a reggeli. 🙂 Kis vajjal és vagy fokhagymás tejföllel, esetleg kifagyasztott szalonnával és hagymasalátával az igazi!
A Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal Hozzávalói:
- 1 kg burgonya
- fokhagymás tejföl
- reszelt sajt
A Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal Elkészítése:
- A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg (újburgonyából nem sütjük).
- Tepsibe tesszük, vagy a sütőrácsra és 220 fokon nagyjából egy órán át sütjük. A burgonya minőségétől függ, mennyi idő alatt készül el. A sütési idő felénél megforgatjuk a burgonyákat.
- Mielőtt kivennénk a sütőből egy villával megszurkáljuk, ha megpuhult, ki is vehetjük.
- A forró burgonyát, nedves konyharuhába csomagoljuk néhány percre, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Fogyaszthatjuk meghámozva és héjastól is.
- Ízlés szerint fűszerezzük, vajat, kacsazsírt kínálunk mellé, fokhagymás tejföllel fenséges, de még forrón, reszelt sajttal is megszórhatjuk.
forrás részben: ketkes