Házias csirkehúsleves egyszerűen

Házias csirkehúsleves egyszerűen

A Házias csirkehúsleves Hozzávalói:

  • Kb. 1 ek kacsazsír
  • Egy egész csontos csirkemell
  • 4 csirkeszárny
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 szál angolzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • Fél darab édeskömény
  • Kis darab zellergumó
  • Egy kis darab gyömbér
  • 2 ág kakukkfű
  • Kis csokor petrezselyem
  • 2 zsályalevél (opcionális)
  • 1 babérlevél
  • Só, bors
  • 1,5 L víz
  • 200 g csigatészta

Házias csirkehúsleves
Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba dobjuk egy félbevágott hagymával és egy fej fokhagymával együtt. Kiskanállal meghámozunk egy gyömbér darabot és ezt is a zöldségekhez adjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a húsdarabokat, majd a fűszercsokrot készítünk a zöldfűszerekből és ezt is a levesbe dobjuk. Kb. 40 percig főzzük a levest, majd a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt kidobjuk a levesből és már tálalhatunk is. A szálaira szedett húst és a forró, sós vízben kifőzött csigatésztát egy tálba szedjük és rá is merjük a levest. Jó ételvágyat!

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: streetkitchen.blog.hu