Házi töpörtyűkrém, recept

Ez egy tipikus lélekmelengető fogás hideg estékre. Ropogós, friss kenyérre vagy pirítósra kenve egy bögre forró teával, hideg estékre. Hagyma, fokhagyma, mustár, vaj, tejföl, egy kis bors, több nem is kell
A Házi töpörtyűkrém Hozzávalói:
– 15 dkg töpörtyű ledarálva
– fél kocka puha vaj (5 dkg)
– 1 fej lila hagyma apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma összezúzva
– 1 mokkáskanál só
– 1 evőkanál 20%-os tejföl
– 1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika (csemege)
– 1 evőkanál mustár
Elkészítése:
1. A puha vajat és a darált töpörtyűt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
2. Egy-két óra alatt összeérnek az ízek, és már ehetjük is
Jó étvágyat!
Forrás: rupanerkonyha