Házi Tagliatelle – Kéksajtos mártással

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- pár csipet + ízesítéshez só
- 3 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- pár csepp olívaolaj
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg krémsajt
- 5 dkg rukkola
- 20 dkg (főtt) füstölt sonka
- kis csokor snidling
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojásokkal és 1 teáskanál sóval. Kemény tésztává gyúrjuk, 30 percig pihentetjük, tésztagéppel lapokká nyújtjuk, majd szélesmetélt-fejjel felcsíkozzuk. Tésztagép nélkül: lisztezett felületen sodrófával egészen vékonyra kinyújtjuk a tésztát (több részletben könnyebb), és késsel a kívánt vastagságúra csíkozzuk fel. A kockákra vágott sonkát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt puhára pároljuk a borsót. Elkeverjük benne a krémsajtot, újra sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, elkeverjük benne az aprított snidlinget. A tésztát lobogó, sós vízben kb. 2-3 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, elkeverjük a krémsajtos feltéttel. Tálaláskor rukkolát szórunk a tésztára.