Házi Tagliatelle – Kéksajtos mártással

Házi Tagliatelle – Kéksajtos mártással

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • pár csipet + ízesítéshez só
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízesítéshez őrölt bors
  • pár csepp olívaolaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg krémsajt
  • 5 dkg rukkola
  • 20 dkg (főtt) füstölt sonka
  • kis csokor snidling

 hazi-tagliatelle-kek-sajtos-martas-recept

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a tojásokkal és 1 teáskanál sóval. Kemény tésztává gyúrjuk, 30 percig pihentetjük, tésztagéppel lapokká nyújtjuk, majd szélesmetélt-fejjel felcsíkozzuk. Tésztagép nélkül: lisztezett felületen sodrófával egészen vékonyra kinyújtjuk a tésztát (több részletben könnyebb), és késsel a kívánt vastagságúra csíkozzuk fel. A kockákra vágott sonkát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt puhára pároljuk a borsót. Elkeverjük benne a krémsajtot, újra sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, elkeverjük benne az aprított snidlinget. A tésztát lobogó, sós vízben kb. 2-3 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, elkeverjük a krémsajtos feltéttel. Tálaláskor rukkolát szórunk a tésztára.