Házi sós keksz

Házi sós keksz

Hozzávalók

» 7,5 dkg liszt
» 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
» 1/2 ek cukor
» 1/2 tk só
» pirospaprika
» 5 dkg hideg vaj
» 6 dl víz
» liszt szóráshoz

Elkészítés
hazi-sos-keksz-gorgonzola-padlizsan-krem

A lisztet, a cukrot, a sót, a pirospaprikát és a kockákra vágott nagyon hideg vajat aprítógépbe tesszük. Finom morzsa állagúra aprítjuk. Majd egy tálba (vagy nyújtódeszkára) öntjük, és a jéghideg víz hozzáadásával omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, és vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megsózzuk. 200 C fokos sütőben 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük a kekszeket.

Forrás: izeselet.hu