Házi Sajt – Készítsd te magad

Házi Sajt – Készítsd te magad

Hozzávalók:

  • 1 liter forralt házi tej
  • 1 kg tehéntúró
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tejben morzsold el a túrót és hagyd állni egy órát. Szépen lassan forrald fel és szűrd át egy tésztaszűrő segítségével. A kicsepegő savót ne öntsd ki, remekül felhasználható levesekhez, főzelékekhez, vagy csak meginni, nagyon egészséges és az emésztést is támogatja.

A fennmaradt masszához add hozzá a többi összetevőt, keverd el, és takaréklángon folyamatos keverés mellett főzd még 10 percig. Öntsd ezután egy vízzel kiöblített tálba, jénaiba és mehet is a hűtőbe (nem a mélyhűtőbe).
Ízesítheted tetszés szerint sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, stb.

hazi-sajt-trappista-magyar-pikanteria

Nagyjából ¾ kg sajt kerekedik ki belőle.

forrás: noiportal.hu