Házi Sajt – Készítsd te magad

Hozzávalók:
- 1 liter forralt házi tej
- 1 kg tehéntúró
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tejben morzsold el a túrót és hagyd állni egy órát. Szépen lassan forrald fel és szűrd át egy tésztaszűrő segítségével. A kicsepegő savót ne öntsd ki, remekül felhasználható levesekhez, főzelékekhez, vagy csak meginni, nagyon egészséges és az emésztést is támogatja.
A fennmaradt masszához add hozzá a többi összetevőt, keverd el, és takaréklángon folyamatos keverés mellett főzd még 10 percig. Öntsd ezután egy vízzel kiöblített tálba, jénaiba és mehet is a hűtőbe (nem a mélyhűtőbe).
Ízesítheted tetszés szerint sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, stb.
Nagyjából ¾ kg sajt kerekedik ki belőle.
forrás: noiportal.hu