Házi PoPcorn
Nagyon sokáig a mikrós kukoricára esküdtem, de sajnos az elég sok oda nem illő adalékot tartalmaz, így már évek óta leszoktunk róla. A házi popcorn -t elkészíteni semmivel nem nehezebb, mint a mikrósat, csak sokan nem tudják hogy álljanak hozzá, bonyolultabbnak tűnik, pedig csak egyszer ki kell próbálni és utána nincs megállás
Ráadásul nemhogy egészségesebb, de olcsóbb is és saját ízlésünk szerint ízesíthető!
Mi kell hozzá? Semmi több, mint: pattogatni való kukorica, olívaolaj, só és ízlés szerint fűszerek
A házi popcorn elkészítése nagyon egyszerű: egy kb 5 literes lábasba öntsünk 2-3 evőkanál olíva olajat, szórjuk bele három marék pattogatni való kukoricát. Fedjük le a lábast fedővel, állítsuk a főzőlapot közepes hőfokra (nálam a max 9, és én 6-7-os fokozaton készítem, indukciós lapunk van) és várjunk 2-3 percet. A kukorica elkezd pattogni. Ekkor picit vegyük le a hőfokot (7-ről leveszem 6-ra) és addig hagyjuk így, amíg folyamatos pattogást hallunk. Ha megszűnik a pattogás, kész a kukorica. Ízlés szerint sózzuk, szórjunk rá fűszereket, így több féle különböző fűszerezésű popcorn-t kaphatunk. (indiai curry, piros paprika, fahéj stb)
Ha pedig nem tudjátok mit nézzetek meg hozzá, ajánlok néhány vidám filmet, ami az utóbbi időben nekem nagyon tetszett:
Az Ízek, imák, szerelmek, annak ellenére, hogy tudom, már lerágott csont illetve a port.hu-n csak 6,8 pontot kapott, mégis én imádom. Véleményem szerint sok hasznos gondolat elhangzik benne, ha nem csak a rószaszín ködre figyelünk.
Ha Holiday című romantikus vígjátékot nem olyan régen láttam és nagyon tetszett. Tipikus amerikai romantika, de mégis van mondanivalója. Néha fel kell vállalnunk azt, amit a szívünk diktál, annak érdekében hogy túllépjünk dolgokon, vagy változtassunk a jelenlegi helyzeten.
A Kellékfeleséget egyszerűen imádom! Úgy, ahogy van! Ha csak nevetni szeretnék, és lelazítani, akkor ezt bármikor meg tudnám nézni.
Forrás: etelerzes.hu