Házi MEDVEhagymás sajtos pogácsa – BEVÁLT RECEPT alapján!

Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező.
A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit nagyon szeretünk. Most egy kicsit kevesebb sajt és annál több medvehagyma került bele.
A MEDVEhagymás sajtos pogácsa Hozzávalói:
- 600 gramm liszt
- 200 gramm reszelt sajt
- 250 gramm vaj
- 33 gramm élesztő
- fél dl tej
- egy csipet cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál só
- fél pohár kis tejföl
- egy nagy csokor medvehagyma
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez.
2. Egy nagyobb keverőtálba szóróm a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő, akkor az is, majd ráütöm a tojást, hozzáadom a reszelt sajtot és az egészet jól összekeverem. Hozzáadtam az apróra vágott medvehagymát is. Nekem segített, hogy gyúródeszkán csináltam, mert az edényben már nem nagyon fért el.
Most csináltam egy tesztet. A jobb oldali lett az azonnal sütős, a bal oldali pedig kelt kb egy órát még sütés előtt, és utána szaggattam ki. Szóval kicsit kell hagyni kelni, ez a tanulság. A sütőben pedig alul-felül sütési módon kell sütni.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu