Házi MEDVEhagymás sajtos pogácsa – BEVÁLT RECEPT alapján!

Házi MEDVEhagymás sajtos pogácsa – BEVÁLT RECEPT alapján!

Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező.

A recept a korábbi sajtos pogácsa recept, amit nagyon szeretünk. Most egy kicsit kevesebb sajt és annál több medvehagyma került bele.

A MEDVEhagymás sajtos pogácsa Hozzávalói:

  • 600 gramm liszt
  • 200 gramm reszelt sajt
  • 250 gramm vaj
  • 33 gramm élesztő
  • fél dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só
  • fél pohár kis tejföl
  • egy nagy csokor medvehagyma

MEDVEhagymás sajtos pogácsa

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez.

2. Egy nagyobb keverőtálba szóróm a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő, akkor az is, majd ráütöm a tojást, hozzáadom a reszelt sajtot és az egészet jól összekeverem. Hozzáadtam az apróra vágott medvehagymát is. Nekem segített, hogy gyúródeszkán csináltam, mert az edényben már nem nagyon fért el.

MEDVEhagymás sajtos pogácsa

Most csináltam egy tesztet. A jobb oldali lett az azonnal sütős, a bal oldali pedig kelt kb egy órát még sütés előtt, és utána szaggattam ki. Szóval kicsit kell hagyni kelni, ez a tanulság. A sütőben pedig alul-felül sütési módon kell sütni.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu