Házi majonézes mártogatós recept
Ez a finom, házi készítésű mártogatós tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek, legyen szó családi grillezésről vagy baráti összejövetelről. A majonéz és a mustár harmonikus kombinációja pikáns ízt kölcsönöz a szósznak, amelyet a friss citromlé és a darált hagyma tesz még különlegesebbé. Ha egy krémesebb állagot szeretnénk, adjunk hozzá egy kis tejfölt, ami még jobban kiemeli az ízeket. Ez a szósz kiválóan illik sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez, de akár friss salátákhoz is remek választás lehet.
Házi majonézes mártogatós recept
Krémes mártogatós húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy saláták mellé, egy kis tejföllel még lágyabbá tehetjük az ízét.
Equipment
- 1 keverőtál
- 1 fakanál
- 1 keverőkanál
Hozzávalók
- 1,5 dl Majonéz
- 1 ek édes mustár
- 1 ek darált hagyma
- 2 ek citromlé
- só
- bors
Elkészítés
- A majonézt keverjük össze alaposan a mustárral, majd adjuk hozzá a citromlevet és a finomra aprított hagymát. Ízesítsük a kívánt fűszerekkel, és helyezzük a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Ezután már tálalhatjuk is ezt az ízletes mártogatóst. Ha krémesebb állagot szeretnénk, keverhetünk bele egy kis tejfölt is. Kiválóan illik húsokhoz, grillezett zöldségekhez, de salátákhoz is remek választás.