Hartyáni krémes, recept

Hartyáni krémes, recept

Elkészítési idő:

60 perc
Mennyiség:
4 fő részére

A Hartyáni krémes Hozzávalói egy nagyobb tepsihez

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1-2 ek tejföl vagy tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 9 – 10 ek liszt vagy 10 -12 dkg étkezési keményítő vagy 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojás sárgája (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
  • 3 csomag vaníliás cukor (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
  • kb 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • csipet só

Továbbá:

  • 1 csomag babapiskóta,
  • lefőzött kávé
  • rum
  • tetejére porcukor (csokimázat is készíthetünk)

 

Hartyáni krémes

A Hartyáni krémes Elkészítése:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk.S ütőpapíron kinyújtjuk, egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 7 perc alatt megsütjük.

A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a sót, vaníliás cukrot és a porcukor felét, majd kihűtjük. A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, a babapiskótákat rumos (a rumot beletehetjük a krémbe is, ki hogyan szeretné) kávéba mártjuk (ne áztassuk el a babpiskótát) és a krém tetejére tesszük, majd rásimítjuk a maradék krémet. Rátesszük a másik lapot, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Hűvös helyre tesszük, pár óra múlva már szeletelhető, persze sok múlik a babapiskótán és mennyire sütöttük meg a lapokat.

Forrás: receptneked.hu