Hogy készül a tökéletes házi hamburger zsemle? Hogyan lesz biztosan egyéb adalékanyag mentes és foszlós a bucid? Kövesd ezt a receptet és te is elkészítheted

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Hamburger zsemle, recept
Ha ezt a recepted követed, biztosan omlós hamburger zsemlét fogsz tudni készíteni és közben a külseje is ropogós marad
hamburger zsemle
Konyha amerikai
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konyha amerikai
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
hamburger zsemle
Elkészítés
  1. Az élesztőt langyos tejben, kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, beletesszük egy tálba vagy keverő gépbe és bedagasztjuk a tésztát
  2. Egy órát kelesztjük majd lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma részre, kb 120g - os darabokra osztjuk
    hamburger zsemle
  3. Egyenként megformázzuk a zsemléket - pék szakszóval élve: virgoljuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és hagyjuk duplájára kelni
  4. Megkenjük pici víz és 1 tojássárgájával, de előtte ezt a mixet felverjük kissé. Majd megszórjuk szezámmaggal. Víz hozzáadásával jobban lehet dolgozni a tojással ...
    hamburger zsemle
  5. hamburger zsemle
  6. 180 C fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük
  7. hamburger zsemle
  8. hamburger zsemle
  9. hamburger zsemle
  10. hamburger zsemle
Megjegyzés

A fekete színű tészta tintahal tinta hozzáadásával készült

Kommentek