Hogy készül a tökéletes házi hamburger zsemle? Hogyan lesz biztosan egyéb adalékanyag mentes és foszlós a bucid? Kövesd ezt a receptet és te is elkészítheted

Előkészítés | 60 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 2 dl langyos tej
- 1.5 ek cukor elhagyható ha kevesebb kalóriával szeretnéd készíteni
- 1 tk só
- 40 g olaj
- 1 db tojás + 1 sárgája a kenéshez a végén
- 100 g joghurt 60
- 30 dkg finom liszt
- 30 dkg pizza liszt 00 - dupla nullás lisztnek is nevezik
- 2 dkg friss élesztő
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az élesztőt langyos tejben, kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, beletesszük egy tálba vagy keverő gépbe és bedagasztjuk a tésztát
- Egy órát kelesztjük majd lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma részre, kb 120g - os darabokra osztjuk
- Egyenként megformázzuk a zsemléket - pék szakszóval élve: virgoljuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és hagyjuk duplájára kelni
- Megkenjük pici víz és 1 tojássárgájával, de előtte ezt a mixet felverjük kissé. Majd megszórjuk szezámmaggal. Víz hozzáadásával jobban lehet dolgozni a tojással ...
- 180 C fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük
Megjegyzés
A fekete színű tészta tintahal tinta hozzáadásával készült