Hamar kész: Almás diós piskóta, recept

Hamar kész: Almás diós piskóta, recept

A hamar kész: Almás diós piskóta Hozzávalói:

  • 4 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 3 dl kefir,
  • 1 dl olaj,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 vanília cukor,
  • 1 sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1/2 citrom reszelt héja,
  • 1 nagy alma,
  • 5 dkg dió,
  • 5 dkg mazsola.

A Hamar kész: Almás diós piskóta Elkészítése:

A mazsolát 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a diót darabosra vágjuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet, kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat csomómentesre kavarjuk.

A végén beleforgatjuk a diót, a mazsolát meg a reszelt almát. Sütőpappírral bélelt, 25×30-as tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

A hamar kész: Almás diós piskóta

Forrás: aledakonyhaja