Halfüstölés és sütés olajoshordóban

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

A melegen füstölt hal varázsa tagadhatatlan, íze felülmúlhatatlan. Az alábbi tippek Felső Barnabás halászlépápától származnak, fogadják meg, füstöljenek úgy halat, mintha nem lenne holnap.

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

A Halfüstölés és sütés olajoshordóban elkészítése:

  1. Az első lépés a fogas beirdalása, a képen szépen látszik, hogyan kell kinéznie.

  2. A halakat fejüknél fogva egy kisebb (kb. 30/80 cm) olajoshordó-szerűségbe rakja, ahol a halak a törzsüknél is rögzítve vannak két helyen, hogy ne törjenek szét.

  3. 13-15 percig tüzel a hordó alatt, a hordóban pár szál fűzfával, ez adja a füstöt.

  4. A módszer azért praktikusabb a fektetett meleg füstölésnél, mert a hal nem ragad le.

  5. A fedő egy lyukacsos fa, a hal így nem párolódik, hanem füstölődik.

Forrás: origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük