Hal receptek – Szálkamentes sült hal

Hal receptek – Szálkamentes sült hal

A Hal receptek 1.0 ezentúl egy sorozatot képvisel, mely a legjobb halas receptjeimet foglalja össze: 1.1, 1.2, …

Végre itt egy kipróbált sült hal recept fényképekkel! Hal receptek – Szálkamentes sült hal 2 titka. Így lesz szuper a sült hal !

Hal receptek - Szálkamentes sült hal

Hal receptek – Szálkamentes sült hal Hozzávalói, 2 fő részére:

  • 1 db amúr és 1 db busa vagy ponty filé, egyenként 25-30 dkg-os szelet
  • 20 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is
  • Jó minőségű édes nemes piros paprika
  • bőven só, úgy 1 – 1,5 ek (ne lepődj meg – ez nem sok ,  ízetlen lehet a hal ha nem kapj meg a megf. mennyíségű sót !!! )
  • őrölt bors
  • étolaj a sütéshez

Hal receptek - Szálkamentes sült hal

Hal receptek – Szálkamentes sült hal elkélszítése, tippek és trükkök:

  1. Időben vedd elő a hűtőből a halfiléket

  2. Irdald be – szálkamentesítés itt – a halak hátuszony felőli részét, 1/3 új szélességű szelésekre; ezzel átvágod az ún. y szálkákat. Ne lepődj meg, roppanni fognak a szálkák az éles kés alatt; bőrig vágd. Nyomd rá jobban a kést nyugodtan a halra; a bőre meg fogja állítani a kést, anélkül, hogy tovább darabolnád a hal filét.

  3. Sózd be alaposan a hal szeleteket, a redők között is és pihentesd 1-2 h hosszát; ezalatt az y szálkák meg fognak gyengülni – ne tedd vissza a halfiléket közben a hűtőbe.

    • 1.Tipp, Titok: így nem lesz hűtőhideg a filé – nem fogod sokkolni a forró olajba dobáskor.

  4. Vád fel az egész hal filéket 2-3 db-ra; így jobban el is fog férni a serpenyőben majdan

  5. Keverd össze a lisztet, maradék sót, borsot és édes nemes piros paprikát egy tálkában

  6. Forgasd meg ebben a hal filéket

  7. Forrósítsd fel az étolajat a sepenyőben, majd mehetnek bele a paprikás-lisztes hal szeletek

  8. 2. Titiok: Fontos, hogy egyszerre 2-3 hal filénél többet ne süss, ha azt szeretnéd, hogy ropogósra süljön a halacskád

hal receptek - szálkamentes sült halsult-hal

Jó étvágyat kívánunk, a receptexpressz csapata