Hal receptek – Szálkamentes sült hal
A Hal receptek 1.0 ezentúl egy sorozatot képvisel, mely a legjobb halas receptjeimet foglalja össze: 1.1, 1.2, …
Végre itt egy kipróbált sült hal recept fényképekkel! Hal receptek – Szálkamentes sült hal 2 titka. Így lesz szuper a sült hal !
Hal receptek – Szálkamentes sült hal Hozzávalói, 2 fő részére:
- 1 db amúr és 1 db busa vagy ponty filé, egyenként 25-30 dkg-os szelet
- 20 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is
- Jó minőségű édes nemes piros paprika
- bőven só, úgy 1 – 1,5 ek (ne lepődj meg – ez nem sok , ízetlen lehet a hal ha nem kapj meg a megf. mennyíségű sót !!! )
- őrölt bors
- étolaj a sütéshez
Hal receptek – Szálkamentes sült hal elkélszítése, tippek és trükkök:
-
Időben vedd elő a hűtőből a halfiléket
-
Irdald be – szálkamentesítés itt – a halak hátuszony felőli részét, 1/3 új szélességű szelésekre; ezzel átvágod az ún. y szálkákat. Ne lepődj meg, roppanni fognak a szálkák az éles kés alatt; bőrig vágd. Nyomd rá jobban a kést nyugodtan a halra; a bőre meg fogja állítani a kést, anélkül, hogy tovább darabolnád a hal filét.
-
Sózd be alaposan a hal szeleteket, a redők között is és pihentesd 1-2 h hosszát; ezalatt az y szálkák meg fognak gyengülni – ne tedd vissza a halfiléket közben a hűtőbe.
-
1.Tipp, Titok: így nem lesz hűtőhideg a filé – nem fogod sokkolni a forró olajba dobáskor.
-
-
Vád fel az egész hal filéket 2-3 db-ra; így jobban el is fog férni a serpenyőben majdan
-
Keverd össze a lisztet, maradék sót, borsot és édes nemes piros paprikát egy tálkában
-
Forgasd meg ebben a hal filéket
-
Forrósítsd fel az étolajat a sepenyőben, majd mehetnek bele a paprikás-lisztes hal szeletek
-
2. Titiok: Fontos, hogy egyszerre 2-3 hal filénél többet ne süss, ha azt szeretnéd, hogy ropogósra süljön a halacskád
Jó étvágyat kívánunk, a receptexpressz csapata