Hajdina lisztes sajtkrémtorta, recept

Hajdina lisztes sajtkrémtorta, recept

 

A Hajdina lisztes sajtkrémtorta Hozzávalói

  • 200 g finom zabpehely
  • 100 g vaj
  • 3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt
  • 50 g nyírfacukor
  • 600 g sajtkrém
  • 1.5 dl tejföl
  • 120 g nyírfacukor
  • 4 egész tojás
  • 3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt

Hajdina lisztes sajtkrémtorta

A Hajdina lisztes sajtkrémtorta elkészítése

Az alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a zabpehelyhez. Beledolgozom a cukrot, és a hajdina lisztet.

Kicsit ragacsos masszát kell, kapjunk. A krémhez robotgéppel összekeverem a hozzávalókat, a fenti sorrendben, míg szép, homogén krémet kapunk. Egy 26 cm-s tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. Az alján egyenletesen elnyomkodom a zabpelyhes masszát, majd ráöntöm a krémet.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Én sós karamell öntettel tálaltam, de tökéletes a torta önmagában is. Ha mégis nekiállnál, a karamell elkészítését ITT találod.

Hajdina lisztes sajtkrémtorta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: falusilibak.cafeblog.hu