Hajdina lisztes sajtkrémtorta, recept

A Hajdina lisztes sajtkrémtorta Hozzávalói
- 200 g finom zabpehely
- 100 g vaj
- 3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt
- 50 g nyírfacukor
- 600 g sajtkrém
- 1.5 dl tejföl
- 120 g nyírfacukor
- 4 egész tojás
- 3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt
A Hajdina lisztes sajtkrémtorta elkészítése
Az alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a zabpehelyhez. Beledolgozom a cukrot, és a hajdina lisztet.
Kicsit ragacsos masszát kell, kapjunk. A krémhez robotgéppel összekeverem a hozzávalókat, a fenti sorrendben, míg szép, homogén krémet kapunk. Egy 26 cm-s tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. Az alján egyenletesen elnyomkodom a zabpelyhes masszát, majd ráöntöm a krémet.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Én sós karamell öntettel tálaltam, de tökéletes a torta önmagában is. Ha mégis nekiállnál, a karamell elkészítését ITT találod.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: falusilibak.cafeblog.hu