Story Highlights
- A karácsony és a két ünnep közötti időszak jellegzetes fogása a kocsonya.
A remegős étel, ami elsőre úgy néz ki, mint egy fagyasztott húsleves, tulajdonképpen az is, csak egy kicsivel több bőrös rész kerül bele, ha bizonytalan vagy, kérd meg hentesed, hogy állítson össze egy csomagot, amiből kocsonyát főzhetsz.
Friss tormával és szintén friss, ropogós kenyérrel az igazi, de főzhetsz bele vagy mellé kemény tojást is, sokan úgy szeretik.
Hozzávalók:
- 2 kg kocsonyának való hús – disznófül, csülök, köröm és némi soványabb rész
- 3-4 répa
- 1-2 fehérrépa
- 1-2 babérlevél
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- egész bors
- só
Elkészítés ideje:
Három-négy óra.
Elkészítés menete:
Ha megvan a hús, tisztítsd meg jó alaposan, és darabold nagyjából egységes méretű részekre, majd vedd elő a kedvenc nagylábasod, és tedd bele. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd gyújts alá. Amikor elkezd habzani, azt távolítsd el a tetejéről, vagy akár a komplett főzővizet is cserélheted, van, aki így tesz, és van, aki csak a habot távolítja el, mindkét megoldás működik.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: femina.hu