Habos túrós pite, recept

A Habos túrós pite Hozzávalói:
- 12 dkg liszt
- 7 dkg Ráma margarin
- 1 tojás sárgája
- 4 dkg cukor
- csipetnyi só
Krémhez:
- 0,5 kg túró
- 2 dl tejföl
- ½ csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- reszelt citromhéj
Tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25×30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Forrás: aliza