Habkönnyű Túrós Finomság

Habkönnyű Túrós Finomság

Gyakran Készítem ezt a Különlegesen finom Kevert tésztát, legutoljára vendégségbe vittem, nagy sikert arattam vele.

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss zsíros túró
  • 10 dkg tejföl
  • 7 dkg vaj
  • 0,7 dl langyos tej (azaz nem egészen 1 dl!)
  • 6 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 8 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • cseresznye, vagy meggy, vagy bármilyen gyümölcs, vagy dzsem

habkonnyu-turos-finomsag-suti

Elkészítés:

A túró! a tejföllel és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd 6 tojássárgáját, a
vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd hozzászitáljuk a lisztet, amelybe
elkevertük a keményítőt.
A 6 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan 3 részletben a
masszához keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk a gyümölcsöt vagy dzsemet (én ez utóbbival
készítettem). Ezt a tepsit egy nagyobb tepsibe helyezzük, amelybe forró vizet öntöttünk (az a
tapasztalatom, hogy nem kell túl sok víz). 170-180 fokos sütőben 50-60 perc alatt pirosra
sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

 

Forrás: nlcafe.hu