Habkönnyű Túrós Finomság

Gyakran Készítem ezt a Különlegesen finom Kevert tésztát, legutoljára vendégségbe vittem, nagy sikert arattam vele.
Hozzávalók:
- 25 dkg friss zsíros túró
- 10 dkg tejföl
- 7 dkg vaj
- 0,7 dl langyos tej (azaz nem egészen 1 dl!)
- 6 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 8 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- cseresznye, vagy meggy, vagy bármilyen gyümölcs, vagy dzsem
Elkészítés:
A túró! a tejföllel és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd 6 tojássárgáját, a
vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd hozzászitáljuk a lisztet, amelybe
elkevertük a keményítőt.
A 6 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan 3 részletben a
masszához keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk a gyümölcsöt vagy dzsemet (én ez utóbbival
készítettem). Ezt a tepsit egy nagyobb tepsibe helyezzük, amelybe forró vizet öntöttünk (az a
tapasztalatom, hogy nem kell túl sok víz). 170-180 fokos sütőben 50-60 perc alatt pirosra
sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
Forrás: nlcafe.hu