Ha csak 10 perced van! – Gyors vérnarancsos, diós, csokis muffin

A vérnarancsos, diós, csokis muffin Hozzávalói:
- 225 g – liszt
- 1/4 kk – sütőpor
- 1/4 kk – szódabikarbóna
- 15 dkg – cukor
- 1 – csipetnyi só
- 125g – olvasztott vaj, vagy margarin
- 2 db – egész tojás
- 1db narancs héja és kifacsart leve
- 100 ml – joghurt, én tejfölt használtam
- csoki ízlés szerint
- darált dió
- porcukor a tetejére
A vérnarancsos, diós, csokis muffin Elkészítése:
1. Gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő 200 C-fokra.
2. A szárazanyagokat összekeverjük egy tálban (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor tört vagy darált dió. A kissé felolvasztott vajhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, a narancs reszelt héját, ajánlatos előtte langyos víz alatt kefével jól átkefélni a gyümölcs külsejét, majd a kiszorított levét, illetve a csokidarabkákat. A legjobb legintenzívebb íze a keserű csokinak van benne! Az összetevőket összekeverjük, a száraz anyaghoz öntjük a folyékonyat, csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű masszát kapunk adhatunk hozzá kis vizet, vagy még egy narancsot. Az így elkészült masszát muffin formákba öntjük. Legpraktikusabb a szilikon forma. 25 perc alatt 200 C-fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Tipp: Azonban a szilikon forma nyeklik-nyaklik, azonban ha feltöltés előtt egy tepsibe helyezzük, sokkal könnyebben kezelhető!
3.Bevonat: A megsült muffinokat helyezzük egy tálra, majd melegében szórjuk meg apró csokimorzsákkal, majd a ráolvadt csokit kenjük szét a tetején, majd szórjuk meg porcukros darált dióval.
Tipp: Ha így tesszük rá a csokit a tetejére, még melegében, nem szükséges a csoki felolvasztásával bajlódni, és további zsiradékot, olajat hozzáadnunk, és még időt és további mosatlan is spórolunk!!
Forrás: harmincasportal.cafeblog.hu