Tudom, semmi érdekes meg különleges nincs benne, hisz csak piskóta, meg sima puding, de annyira jó az ízharmóniája , hogy a lányom aki köztudottan nagy csokirajongó, azt mondta , hogy rég nem evett már ilyen finomat 🙂 Az epres puding már majdnem egy éve ott várat magára, ma meg rászántam magam , hogy eltüntetem és nem bántam meg.
A Gyümölcsös pudingkocka Hozzávalói a piskótához:
- 25 dkg liszt,
- 6 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 1dl olaj,
- 1,5 dl kefir vagy joghurt,
- 1 sütőpor;
a krémhez:
- 1 tasak epres pudingpor,
- 1 tasak vaníliás pudingpor,
- 10 evőkanál cukor,
- 1 l tej;
a tetejére:
- 2 banán,
- 20 dkg málna vagy eper,
- 1 tasak tortazselé,
- 2 evőkanál cukor
A Gyümölcsös pudingkocka Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal (majonézszerű lesz), hozzáadjuk a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet és végül összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt, kb. 37×28 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Az epres és vaníliás pudingokat külön-külön, az előírás szerint megfőzzük és még forrón a piskótára kenjük, előbb az eprest majd rá a vaníliást. Ha kihűlt, a banánt felszeleteljük és a málnával együtt rátesszük pudingra. A tortazselét összekeverjük a 2 evőkanál cukorral, felöntjük 2,5 dl vízzel és 1 percig forraljuk. Ecset segítségével rákenjük a gyümölcsökre. A süteményt jól kihűtjük és kockára vágva tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja