2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Elképesztően egyszerű epres morzsasüti – Csak szórj mindent a tepsibe

Elképesztően egyszerű epres morzsasüti – Csak szórj mindent a tepsibe

 

A ropogós tésztájú, ragacsos, szaftos epres morzsasüti elmondhatatlanul finom.
Nemhiába rajonganak érte az angolok. A crumble vagy morzsasüti amilyen gyorsan elkészíthető, olyan ellenállhatatlan. Sokféle gyümölccsel kipróbálhatod, de eperrel minden képzeletet felülmúl. Keverhetsz hozzá rebarbarát is. Ha teheted, kínáld vaníliafagyival!

Az epres morzsasüti Hozzávalói, 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés: 10 perc, sütés: 30 perc

epres morzsasüti

Az epres morzsasüti Elkészítése:

Az epret mosd meg, csepegtesd le, vagy töröld át óvatosan papírtörlővel, a zöld szárrészt távolítsd el. A nagyobb darabokat vágd félbe. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a zabpelyhet keverd össze. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és az ujjbegyeddel morzsold össze. Ne várd meg, amíg összeáll a tészta, akkor jó, ha kicsit morzsalékos.

Egy tepsit vagy sütőformát kenj ki vajjal, és egyenletesen rakd ki az alját az eperrel, szórd meg cukorral, és mehet rá a morzsa. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Várj egy kicsit, és langyosan már eheted is. Sőt, akkor a legfinomabb.

Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Szerző: Papp Cecília

Forrás: Femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Kertben, Sparhelten főtt Krumplileves, recept

  A kertben főztem egy csirkeragút és kitaláltam, hogy mi lenne ha felfűteném a kerti kézzel beizzítható szerkezetemet. Ez által...

Close