30 perces bögrés muffin illatos Eperrel, recept

Nem kell hozzá mérleg; Ez az egyik legfinomabb tavaszi süti! Az epres muffint a kezdők is bátran bevállalhatják!
Ha isteni édességre vágysz, és nincs kedved sokat a konyhában bíbelődni, a bögrés epres muffint neked találták ki. Elrontani lehetetlen, az eperrel pedig sohasem lőhetsz mellé. Abszolút kedvenc lesz pillanatok alatt.
A 30 perces bögrés muffin illatos Eperrel, Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre eper
- 3/4 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- fél zacskó sütőpor
- vaníliás cukor
Elkészítési idő: 10 perc, sütés: 20 perc
A 30 perces bögrés muffin illatos Eperrel Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverd el. Dolgozd hozzá a tojásokat is. A legjobb, ha kézi habverőt használsz. A masszához két részletben adagold a sütőporral elkevert lisztet. Végül forgasd bele a megmosott epret. A nagyobbakat fel is darabolhatod.
A süteménymasszát adagold papírkapszlikba. Ne töltsd meg őket teljesen, csak háromnegyedig. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 15-20 percig süsd. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát, azaz szúrj hústűt a tésztába, ha üresen húzod ki, a muffin elkészült. Porcukorral megszórva kínáld.
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu