Gyümölcsös diplomata torta, recept

Hozzávalók:
- 30dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 liter tej
- 2tasak zselatin
- 1/2 dl víz 1 citrom eszenc
- 5 tojás
- 40 dkg piskóta
- 4-5 kiwi
- 4-5 narancs
- 1/2 liter tejszín
- 40 dkg ananászkonzerv
A tojások sárgáit a cukorral, liszttel eszencel simára keverjük majd lassú tűzön kevergetve a tejjel krémmé főzzük.
A folyékony tejszínt kemény habbá verjük.
Az előre beáztatott zselatint hozzákeverjük a még meleg krémhez.
A krémet a tejszínhabbal összekeverjük.
A gyümölcsöket kockára vágjuk, a konzerv levét megtartjuk, mert ebbe kell mártani a piskótákat,
A piskótákat egy tortaformában körbe, rakjuk, és az aljára is fektetünk belőlük,
és kezdjük egy réteg krém egy réteg gyümölcs, amíg elfogy, majd hidegre tesszük 2-3 órát. Ekkor levesszük a tortaformát és diszítjük ,tálaljuk 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: szekely-kukta.webnode.hu