2021. január 14.

Select your Top Menu from wp menus
Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Story Highlights

  • Méghozzá csokival, pirult dióval, és sok-sok porcukorral a tetején. Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Gyümölcskenyér Hozzávalói:

– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 5 tojás
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál fehér finomliszt

Gyümölcskenyér

A Gyümölcskenyér Elkészítése:

1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk!

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Brassói aprópecsenye, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A Brassói aprópecsenye Hozzávalói – egyharmad bögre étolaj – 1 kg sertéslapocka vagy...

Close