Gyors vacsora hétköznapokra – Baconben sült fűszeres csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemáj
- 40 dkg bacon
- 1 evőkanál borecet
- 1 teáskanál majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
A szív nélküli májakat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részeket távolítsd el. Szórd meg borssal, majoránnával, szeletekre vágott fokhagymával, és locsold meg borecettel. Két májat tekerj egy baconbe, majd rögzítsd egy fogpiszkálóval, így sütés közben biztosan nem esik szét.
Semmiképpen ne sózd, mert akkor megkeményedik. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd helyezd el benne a baconbe göngyölt májakat. Vedd közepesre a lángot, és 10-15 perc alatt süsd meg. Közben forgasd meg őket, hogy minden oldaluk szép piros legyen. Ha kiszeded, papírtörlőn csepegtesd le a májakat.
Forrás: femina.hu