2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Gyors vacsora hétköznapokra – Baconben sült fűszeres csirkemáj

Gyors vacsora hétköznapokra – Baconben sült fűszeres csirkemáj

Story Highlights

  • Az egyszerű csirkemáj a bacontől válik fenségessé. Ez az étel akkor is sikerülni fog, ha eddig nem nagyon volt a kezedben fakanál. Ha marad belőle, csomagold el másnapra, mert a csirkemáj baconben hidegen, kenyérrel is nagyon finom.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg bacon
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

bacon-sult-csirkemaj

Elkészítés:

A szív nélküli májakat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részeket távolítsd el. Szórd meg borssal, majoránnával, szeletekre vágott fokhagymával, és locsold meg borecettel. Két májat tekerj egy baconbe, majd rögzítsd egy fogpiszkálóval, így sütés közben biztosan nem esik szét.

Semmiképpen ne sózd, mert akkor megkeményedik. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd helyezd el benne a baconbe göngyölt májakat. Vedd közepesre a lángot, és 10-15 perc alatt süsd meg. Közben forgasd meg őket, hogy minden oldaluk szép piros legyen. Ha kiszeded, papírtörlőn csepegtesd le a májakat.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A legfinomabb bundás hagymakarika – Így lesz igazán ropogós

  Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt 4 nagy fej hagyma 1 teáskanál só 1 tojás 1 csésze tej olaj...

Close